Cele mai populare mărci de aer condiționat

Atunci când alegi aparatul de aer condiționat, probabil te întrebi: oare brandul contează? Și dacă răspunsul este da, oare cât contează? Ca și în cazul altor aparate, marca este un aspect important și de luat ân considerare la achiziția unui aparat de aer condiționat. În general, mărcile au aparate pentru fiecare buget, de la cele de buget redus, până la cele de top, performante. Unele branduri oferă instalare gratuită, garanții sau au un serviciu foarte bun de servicii client.

Astăzi, aparatul de aer condiționat este un bun necesar fie că vorbim de o casă, o companie sau un spațiu public. Dar știai că primul aparat de aer condiționat a fost construit pentru o companie de imprimare, pentru a controla umiditatea din aer? Din 1950 până în prezent, tehnologiile au evoluat și există multe mărci de aparate de aer condiționat, care se întrec să aducă pe piață aparate tot mai performante, mai eficiente și care să se ridice la așteptările și nevoile tuturor potențialilor clienți.

În rândurile următoare, găsiți o listă cu cele mai populare mărci de aer condiționat, pentru a vă face căutarea și decizia mai ușoare.

1. Hitachi

Cu sediul central în Japonia, Hitachi este unul dintre liderii pieței de aparate de aer condiționat. Acest brand este cunoscut în special pentru tehnologia inovatoare și este preferat de multă lume datorită unei game largi de produse, pentru orice buget.

Aer conditionat Hitachi

Aparatele lor de aer condiționat sunt apreciate pentru o serie de funcții cum ar fi:

 • Curățare automată
 • Funcție de oprire/ pornire cu tehnologie avansată de programare
 • Tehnologie de auto climatizare
 • Distribuția aerului pe 4 căi
 • Eficiență ridicată
 • Control automat al nivelului de umiditate
 • Filtru Koukin

Pe lăngă aceste funcții care se regăsesc în aparate lor de aer condiționat, Hitachi are o reputație bună pentru serviciul clienți.

2. Daikin

Cunoscută la început drept Osaka Kinsoku Kogyosho, Daikin este una dintre cele mai populare și cunoscute mărci de aer condiționat. Ei se regăsesc printre leaderii mondiali în domeniu, cu peste 100 de fabrici de producție în toată lumea. Aparatele de aer condiționat produse de ei fac diferența față de alți producători, prin niște atribute unice, puse laolaltă, cum ar fi:

 • Tehnologie ”inverter” pentru eficiență energetică, Această tehnologie permite ca temperatura să fie schimbată fără a opri sau porni motorul, ci prin ajustarea vitezei motorului.
 • Produse ecologice
 • Pompă de căldură care utilizează transferul de căldură pentru controlul temperaturii

Focusul lor pe inovație și tehnologii noi, aduce Daikin cu ușurință în topul mărcilor din domeniu.

3. Midea

Pe piață din 1968, în China, Midea a început să producă aparate de aer condiționat în anul 1985. Astăzi, au pe piață o gamă diversificată, atât pentru scopuri rezidențiale, cât și pentru cele comerciale sau publice. Ceea ce îi scoate din mulțime și îi aduce pe lista celor mai populare mărci de aparate de aer condiționat este abordarea lor ecologică. Tehnologia folosită de ei s-a dovedit a fi foarte eficientă din punct de vedere al consumului de electricitate.

Aparatele lor de aer condiționat au tehnologii noi, inovatoare, care permit reducerea automată a vitezei atunci când temperatura dorită este atinsă. De asemenea, au senzori smart care ajustează temperatura.

aer conditionat Midea

Midea este un brand accesibil, având aparate la prețuri pentru orice buget.

4. Samsung

Cunoscuți probabil mai mult pentru alte produse din industria electronică, Samsung apare și pe lista marilor producători de aparate de aer condiționat, fiind și ei recunoscuți pentru inovații și idei noi în domeniu. Ei caută mereu să satisfacă așteptările clienților și au fost primii pe piață care au introdus design-ul triunghiular ”fără vânt”. Alte funcții specifice acestui brand sunt:

 • Control Inteligent
 • Instalare inteligentă
 • Filtre HD
 • Mod de funcționare fără stabilizator
 • Funcție de dezumidificare
 • Modul de oprire ecologic

Când alegi un sistem de aer condiționat, este important să găsești un brand bun, care se potrivește cu nevoile tale. Aparatul de aer condiționat ar trebui să fie performant, durabil și în același timp să se încadreze în bugetul tău. Este recomandat să alegi un brand cunoscut, popular, pentru că acestea lucrează constant să îmbunătățească performanțele aparatelor, să le facă mai eficiente energetic și au și un serviciu clienți experimentat. De asemenea, este mai ușor să găsești piese de schimb în caz ca este nevoie de o înlocuire sau reparație.