Cum alegi aerul condiționat potrivit pentru casa ta

Ești în căutarea unui aer condiționat pentru casa ta, dar nu știi exact care anume ar fi cel mai potrivit, cel mai util și cel mai bun pentru tine? Aici vei găsi sfaturi și informații care te vor ajuta să iei decizia cea bună.

Previziunile meteo ne informează că vom avea de-a face cu veri din ce în ce mai călduroase, cu canicule din ce în ce mai frecvente și mai de durată, ceea ce ne face să putem spune că un aer condiționat este o investiție bună, acesta fiind mai eficient și mai eficace decât un ventilator clasic.

O alegere bună asigură confort și foarte probabil o factură mai mică la electricitate și de asemenea un sistem durabil, care nu va avea nevoie de reparații pe termen lung, în același timp, o alegere greșită poate duce la costuri mari de instalare, facturi de energie mai ridicate și chiar ineficiență raportat la spațiul pentru care cumperi aerul condiționat.

Având în vedere multitudinea de modele și oferte de pe piață, este important să planifici și să îți răspunzi la câteva întrebări înainte de a face achizția.

Care este bugetul?

Există oferte de aer condiționat pentru toate buzunarele, dar este bine sa îți setezi de la început bugetul, astfel încât limita ta de buget îți va oferi o primă idee de produse din care să alegi, în funcție de cât ești dispus sa cheltui.

Unde ai nevoie de aer condiționat? Unde va fi instalat aerul condiționat?

Este important să știi de la bun început unde vei instala aerul condiționat, ce suprafață are spațiul și dacă instalația electrică permite instalarea acestuia. De asemenea, este bine de știut numărul și mărimea ferestrelor din spațiul respectiv, cum este orientat față de soare, câte ore pe zi are soarele acces la spațiu, este acesta izolat sau nu?

Poate te întrebi de ce sunt importante aceste aspecte. Spre exemplu, dacă pui un aer condiționat prea puternic într-o încăpere care nu are nevoie de aceasta, poți întâmpina probleme: poate apărea un nivel mare de umiditate, vei avea un consum mare de energie și din cauza schimbărilor frecvente de ciclu, pot apărea defecte care vor necesita reparații mai repede decât te-ai fi așteptat. Dacă pui un aer condiționat prea mic pentru spațiul tău, acesta nu va face față și nu se va ridica la nivelul așteptărilor tale.

În anumite zone, pot exista restricții de structură sau de arhitectură, așa că e bine să te interesezi asupra acestui aspect înainte să te avânți în căutarea aerului condiționat potrivit pentru casa ta.

Care sunt prioritățile tale cu privire la aerul condiționat?

Cât de important este pentru tine aspectul instalare? Poți să îl instalezi tu sau ai nevoie de profesioniști? Unele aere condiționate necesită atenție și abilitatăți profesioniste în momentul instalării. Consumul de energie este și el un criteriu important atunci când alegi un aer condiționat, unele fiind mai consumatoare decât altele.

Ai nevoie de un aer condiționat care e mobil și poate fi mutat cu ușurință ? Pentru multe persoane, acesta este un considerent important atunci când doresc să achiziționeze un aer condiționat.

Nivelul de zgomot pe care îl emite aerul condiționat este de asemenea de luat in calcul în alegerea acestuia. Scara decibelilor variază în funcție de modelul aerului condiționat.

În funcție de răspunsurile tale la întrebările anterioare, poți alege aerul potrivit pentru casa ta, ținând cont de diversele modele:

Aparatele de aer condiționat multi split

Aceste aparate de aer condiționat sunt cea mai bună alegere pentru toți cei care doresc să se bucure de confort în fiecare încăpere din locuință, fără a impacta arhitectura casei. Această unitate, așa cum spune și denumirea ei, poate fi împărțită pentru a acționa până în 5 camere. Este o alegere bună atât pentru casă, cât și pentru clădiri de birouri.

Aparatele de aer condiționat de perete

Aceste aparate necesită instalare profesionistă, dar sunt durabile în timp și extrem de eficiente, la prețuri accesibile.

Aparatele de aer condiționat mobile

Acestea ocupă spațiu pe jos, deci iau din spațiul încăperii, dar în același timp pot fi mutate cu ușurință dintr-o încăpere în alta. Pot fi ceva mai zgomotoase decât alte modele, însă sunt destul de eficiente în termen de consum de energie.

Aici găsești o gamă largă de aparate de aer condiționat, atent selecționate de echipa noastră de experți, pentru a veni în întampinarea oricărei nevoi pe care ai putea sa o ai in domeniul aerului condiționat. Echipa noastră, cu peste 15 ani de experiență, vă poate însoți în a face cea mai bună alegere și de asemenea oferă servicii de instalare pentru aerul condiționat achiziționat, cu echipamente și scule moderne, pentru a oferi clienților noștrii atenția meritată.